MALZEMELER
• 1 orta boy beyaz lahana
• Yarım kilo kuzu kıyması (arzu ederseniz dana)
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• 2 domates
• Yarım su bardağı domates püresi
• Tuz
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
Lahanayı alabilecek kadar büyük bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar kaynar su dökün. 5 dakika bekletin. Sudan çıkartıp süzün ve kökünü keskin bir bıçakla kesip üzerinden yapraklarını ayırmaya başlayın. Yaprakları düzgünce bir tabağa dizin ve ortasında damarı olanları kesip düzeltin. Böylelikle lahana yapraklarınız hazırlanmış olacak. Domatesin kabuklarını soyup sarmayı pişireceğiniz tencerenin altına serin. 1 tanesini rendeleyip ayırın diğer ikisini küp küp doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün ve bir kapta rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, doğranmış domates ve sıvıyağ ve tereyağı ile harmanlayın. Lahana yapraklarına yeteri kadar bu içten koyup yaprakların kenarını kapatın ve gevşek olmayacak şekilde sarıp tencereye yan yana dizin. Sarmaların üzerine domates rendesini, 1 bardak su, domates püresi ve biraz tuz gezdirip tencereye sığabilecek bir servis tabağını ters olarak iyice bastırarak üzerine koyun. Önce yüksek ateşte 5, daha sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak tercihen yoğurtla birlikte olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 orta boy beyaz lahana
• Yarım kilo kuzu kıyması (arzu ederseniz dana)
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• 2 domates
• Yarım su bardağı domates püresi
• Tuz
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
Lahanayı alabilecek kadar büyük bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar kaynar su dökün. 5 dakika bekletin. Sudan çıkartıp süzün ve kökünü keskin bir bıçakla kesip üzerinden yapraklarını ayırmaya başlayın. Yaprakları düzgünce bir tabağa dizin ve ortasında damarı olanları kesip düzeltin. Böylelikle lahana yapraklarınız hazırlanmış olacak. Domatesin kabuklarını soyup sarmayı pişireceğiniz tencerenin altına serin. 1 tanesini rendeleyip ayırın diğer ikisini küp küp doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün ve bir kapta rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, doğranmış domates ve sıvıyağ ve tereyağı ile harmanlayın. Lahana yapraklarına yeteri kadar bu içten koyup yaprakların kenarını kapatın ve gevşek olmayacak şekilde sarıp tencereye yan yana dizin. Sarmaların üzerine domates rendesini, 1 bardak su, domates püresi ve biraz tuz gezdirip tencereye sığabilecek bir servis tabağını ters olarak iyice bastırarak üzerine koyun. Önce yüksek ateşte 5, daha sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak tercihen yoğurtla birlikte olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Etli Lahana Sarması"
Yorum Gönder