Malzemeler
Hamuru İçin:
- 4 yemek kaşığı köy tarhanası
- 8 su bardağı et suyu
Harcı:
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı Kuru nane
- Tuz ve karabiber
Sosu:
- 3 yemek tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Yeşil mercimekleri bir gece öncesinden ıslatıp, aynı su da haşlayın. Haşlarken tuz eklemeyin.Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuru soğanları ilave edip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra içine tarhanayı, et suyunu, kuru naneyi, haşlanmış mercimeği, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.Çorba kaynarken küçük bir tavada tereyaüını kızdırıp, kırmızı pul biberi kavurun.Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kırmızıbiberli yağı döküp, sıcak olarak servis edin.
Alıntıdır.
Hamuru İçin:
- 4 yemek kaşığı köy tarhanası
- 8 su bardağı et suyu
Harcı:
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı Kuru nane
- Tuz ve karabiber
Sosu:
- 3 yemek tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Yeşil mercimekleri bir gece öncesinden ıslatıp, aynı su da haşlayın. Haşlarken tuz eklemeyin.Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuru soğanları ilave edip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra içine tarhanayı, et suyunu, kuru naneyi, haşlanmış mercimeği, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.Çorba kaynarken küçük bir tavada tereyaüını kızdırıp, kırmızı pul biberi kavurun.Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kırmızıbiberli yağı döküp, sıcak olarak servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mercimekli Tarhana Çorbası "
Yorum Gönder