Palamut Pane

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
1 adet Palamut
1 adet yumurta
Galeta unu
Tuz
Sıvıyağ





Hazırlanışı
Temizlenmiş palamudu çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. İsterseniz dilimlenmiş olarak kızartabilirsiniz. Ama, dilimi bir ucundan ikiye ayırarak uzun bir parça elde etmenizi tavsiye ederiz. Yumurtayı içine tuz koyarak çırpın. Balıkları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galete ununa iyice batırın. Tavaya az miktarda yağ koyup orta ateşte kızartın. Kızartma esnasında bir kaç kez balıkları çevirirseniz iyi olur. Aman dikkat! Kızartılmış balıkları içine peçete yada havlu kağıt yerleştirilmiş bir tabağa koyun ki yağını emsin. Zira bu şekilde kızartılan balık çok yağ çekiyor...




Alıntıdır.

0 Responses to "Palamut Pane"

Yorum Gönder