Prenses Tavuk

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
1 bütün tavuk göğsü
1 demet ıspanak
1 adet haşlanmış havuç
6 mantar
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber

Beşamel sos için:
2 su b. süt
2,5 çorba k. un
muskat
tuz, karabiber
sıvıyağ

Üzeri için:
kaşar peyniri


Hazırlanışı :
1 adet tavuk göğsünü ortadan kesin.Tavuk etini inceltin.Tavuk etlerini yüksek ısı da alt üst yarı kıvam da pişirin.1 adet soğanı ve 3 diş sarımsağı yemeklik kesin.Mantarı ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya soğanın,sarımsakalrı ve mantarı ilave edip soteleyin.Daha sonra üzerine ince kesilmiş ıspanağı ilave edin.Fırın kabına tavuk etlerini alın.Haşlanan havucu verev şeklinde kesin ve tavukların üzerine dizin.

Üzerine mantarlı ıspanaklı harcı ilave edin.Beşamel sos için tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağın ile 2 çorba kaşığı unu kavurun Daha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin.Üzzerine muskat rendesi ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.Tavuk etlerinin üzerine beşamel sosu dökün.Beşamel sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Prenses Tavuk"

Yorum Gönder