Sebzeli Milföy

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kereviz
• 2 havuç
• 1 bardak haşlanmış bezelye
• 2 tavuk göğsü
• 1 kilo mantar
• 12 kare milföy hamuru
• 1 büyük soğan
• Yarım litre krema
• 1 çay kaşığı zencefil tozu
• Tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI
Kereviz ve havucu dilimleyip haşlayın. Geniş bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağ ile soteleyin, içine kare kestiğiniz tavuk etlerini atın. Tavuklar kızarmaya başladığında mantarları ilave edin, harlı ateşte hızlı karıştırarak soteleyin. Sebzeleri süzün, krema ile birlikte tavaya alın, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Altı fırın kabına paylaştırın üzerine milföyleri döşeyin, yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dk. milföyler iyice kızarana kadar pişirin.

Not: Pişerken milföyler çok kabarırsa yanmaması için üzerine folyo koyun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sebzeli Milföy"

Yorum Gönder