Tahıllı Tavuk Çorbası

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet tavukgöğsü
- ½ su bardağı pirinç
- ½ su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı buğday
- ½ su bardağı kırmızı mercimek
- ½ adet limon suyu
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı tavuk suyu
- ½ demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- tuz ve karabiber

terbiyesi İçin:
- ½ kutu sandviç sürme
- 1 su bardağı yoğurt




Hazırlanışı
Tavukgöğüslerini şerit şerit doğrayın.Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Buğdayı önceden haşlayın. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.Dereotunu ve maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir tencereye tereyağını kızdırıp içine şerit doğradığınız tavukları ilave edip tavuklar renk alıncaya kadar kavurun. Tavuklar renk alınca içine kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin.

Soğanlar pembeleşince içine yıkanmış bulguru, pirinci, kırmızı mercimeği ve domatesi ilave edip sote etmeye devam edin.Domatesler pişince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak içine haşlanmış buğdayı, tavuk suyu, kıyılmış dereotu ve maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım orta ateşte pişirin.
Çorba kaynarken üzerinde oluşan kefi kaşık yardımıyla alın. Çorba pişerken terbiyesi için küçük bir kâsede yoğurdu ve sandviç sürmeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce içine devamlı karıştırarak terbiyeyi ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kâsesine alıp sıcak olarak servis edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Tahıllı Tavuk Çorbası "

Yorum Gönder