Malzemeler
- 8 adet tost ekmeği
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kızartmak İçin:
- Ayçiçek yağı
- Sosu İçin:
- Yarım litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 100 g Sana yağı
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
Hazırlanışı
Sosu İçin:
Küçük bir tencerede sütü, şekeri, unu, kakaoyu iyice karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Ateşten indirmeden önce içine yumuşamış margarini, portakal kabuğu rendesini ve fındığı ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kâsede yumurtayı, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Ekmeklerin kenarını çıkarıp, hazırladığınız sosa batırıp, yağda kızartın. Kızarmış ekmekleri, havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Kızarmış ekmek dilimleri servis tabağını dizip üzerine çikolatalı portakallı sosu dökün, en az bir saat dondurup servis edin. Tatlının üzerini portakal dilimleri soğuk servis ediniz.
Alıntıdır.
- 8 adet tost ekmeği
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kızartmak İçin:
- Ayçiçek yağı
- Sosu İçin:
- Yarım litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 100 g Sana yağı
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
Hazırlanışı
Sosu İçin:
Küçük bir tencerede sütü, şekeri, unu, kakaoyu iyice karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Ateşten indirmeden önce içine yumuşamış margarini, portakal kabuğu rendesini ve fındığı ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kâsede yumurtayı, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Ekmeklerin kenarını çıkarıp, hazırladığınız sosa batırıp, yağda kızartın. Kızarmış ekmekleri, havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Kızarmış ekmek dilimleri servis tabağını dizip üzerine çikolatalı portakallı sosu dökün, en az bir saat dondurup servis edin. Tatlının üzerini portakal dilimleri soğuk servis ediniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yalancı Yassı Kadayıf"
Yorum Gönder