Ağzı Açık Simit

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
4 su b. un
Yarım paket yaşmaya
Yarım çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar ılık su
İç Harcı İçin
beyaz peynir
kaşar peyniri
tulum peyniri

Mantolamak İçin
Susam



Hazirlanisi :
İç harcı için kaşar peyniri rendeleyin,için beyaz peynir ve tulum peyniri ilave edin ve karıştırın.
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağu süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.
Daha sonra unu da karıştırarak simitin hamurunu yoğurun. Hamuru bezelere bölün.Her bezeyi sandviç şeklinde hazırlayın ve suya batırın. Daha sonra susama bulayın. Elinizle simitin içini açın.İçine peynir karışımları ilave edin.Simiti mayalandırın. Önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişrin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ağzı Açık Simit"

Yorum Gönder