Malzemeler
- 500 g tel kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı sıvıyağı
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Süslemek İçin:
- Çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Derin bir tencerede şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın.Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız.Şerbeti soğutunuz.Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırınız.Üzerine yarım su bardağı sıvıyağını döküp, iyice karıştırınız.Fırın kabı veya tepsinin içine yağlanan tel kadayıflarını koyup, bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak, sıkıştırınız.Cevizin tümünü ayıklayıp, mikserde çekin.ilk kat tel kadayıfın üzerini tamamen ceviz ile kaplayınız.Kalan tel kadayıfını da tel tel ayırıp, geri kalan sıvıyağı ile iyice yağlayınız.
Cevizlerin üstünü tel kadayıf ile tamamen kapatıp, yine üzerine kaşık ile bastırın.
175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, çektiriniz. İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesip, çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyiniz.
Soğuk olarak kaymak veya dondurma ile servis yapınız.
- 500 g tel kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı sıvıyağı
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Süslemek İçin:
- Çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Derin bir tencerede şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın.Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız.Şerbeti soğutunuz.Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırınız.Üzerine yarım su bardağı sıvıyağını döküp, iyice karıştırınız.Fırın kabı veya tepsinin içine yağlanan tel kadayıflarını koyup, bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak, sıkıştırınız.Cevizin tümünü ayıklayıp, mikserde çekin.ilk kat tel kadayıfın üzerini tamamen ceviz ile kaplayınız.Kalan tel kadayıfını da tel tel ayırıp, geri kalan sıvıyağı ile iyice yağlayınız.
Cevizlerin üstünü tel kadayıf ile tamamen kapatıp, yine üzerine kaşık ile bastırın.
175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, çektiriniz. İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesip, çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyiniz.
Soğuk olarak kaymak veya dondurma ile servis yapınız.
0 Responses to "Cevizli Tel Kadayıf"
Yorum Gönder