8-10 dilim
MALZEMELER
• 10 ekşi elma
• 1 su bardağı kuru üzüm
• Yarım su bardağı kuş üzümü
• 1 su bardağı pekmez
• 1 su bardağı şeker
• 1 limon suyu
• 2 yemek kaşığı toz tarçın
• 150 gram tereyağı
• 500 gram milföy hamuru
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Dilim olarak doğrayıp bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Ocağa alın 10 dakika orta ateşte pişirin. Altın sarısı renk alınca kuşüzümü, kuru üzüm, pekmez, limon suyu ve tarçını ekleyip tencerenin altını kapatın. Yaklaşık 10 dakika homojen hale getirene kadar malzemeleri karıştırın. Malzemelerin tamamını bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurunu birleştirip dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına soğuyan malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın ve hamurun birleşen yeri altta olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serpip, dilimlenip servis tabağına alın.
Alıntıdır.
MALZEMELER
• 10 ekşi elma
• 1 su bardağı kuru üzüm
• Yarım su bardağı kuş üzümü
• 1 su bardağı pekmez
• 1 su bardağı şeker
• 1 limon suyu
• 2 yemek kaşığı toz tarçın
• 150 gram tereyağı
• 500 gram milföy hamuru
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Dilim olarak doğrayıp bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Ocağa alın 10 dakika orta ateşte pişirin. Altın sarısı renk alınca kuşüzümü, kuru üzüm, pekmez, limon suyu ve tarçını ekleyip tencerenin altını kapatın. Yaklaşık 10 dakika homojen hale getirene kadar malzemeleri karıştırın. Malzemelerin tamamını bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurunu birleştirip dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına soğuyan malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın ve hamurun birleşen yeri altta olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serpip, dilimlenip servis tabağına alın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Strudel"
Yorum Gönder