Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1.5 su bardağı sıcak su
1 kg. ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip, bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde beş dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1.5 su bardağı sıcak su
1 kg. ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip, bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde beş dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kuzu Etli Ispanak Kökü "
Yorum Gönder