Nohutlu Türlü

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- ½ kg pırasa
- 1 adet patates
- 3 adet kabak
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1 su bardağı nohut = 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- ½ demet dereotu
- 2 su bardağı su
- tuz ve karabiber



Hazırlanışı
Nohudu bir gece önceden ıslatıp tuz eklemeden aynı su ile haşlayın. Patatesi, havucu ve kabakları ayrı ayrı rendeleyin. Bezelyeyi haşlayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.Dereotunu, sarımsakları, pırasaları ve taze soğanları ayrı ayrı kıyın.Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış pırasaları koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, rendelediğiniz patatesi, kabakları ve havucu koyup sote etmeye devam edin. En son olarak içine haşlanmış nohudu, kimyonu, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Suyu, kıyılmış dereotunu ve taze soğanı koyup kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Nohutlu Türlü"

Yorum Gönder