MALZEMELER
• 300 gr. iri karides
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 arpacık soğanı
• 4 diş sarımsak
• 1 soğan
• 1 bardak beyaz şarap (10 cl)
• 1 büyük domates
• 100 gr. Paris mantarı
• 20 gr. tereyağı
• Yarım limon
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Karideslerin kuyruk kısmını üzerinde bırakarak ayıklayıp yıkayın ve kevgire alın. Mantarları yıkayıp süzün. Ve hemen biraz su, limon, tuz ve karabiberle çok az pişirin. Bir başka tencerede kızgın zeytinyağına karidesleri atin ve 1-2 dakika soteleyin. Sarmısağı arpacık soğanları ve soğanı ekleyin. Domatesi küçük küp seklinde doğrayın. Mantarları ilave edin. Bu karışıma şarabi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karidesleri de ilave ederek 1-2 dakika pişirin. Ince kıyılmış maydanozları serperek servis yapın.
Pierrot Usta’nın önerisi: Bu yemeği, tek kişilik kaplarda, bireysel olarak servise sunun.
Alıntıdır.
• 300 gr. iri karides
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 arpacık soğanı
• 4 diş sarımsak
• 1 soğan
• 1 bardak beyaz şarap (10 cl)
• 1 büyük domates
• 100 gr. Paris mantarı
• 20 gr. tereyağı
• Yarım limon
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Karideslerin kuyruk kısmını üzerinde bırakarak ayıklayıp yıkayın ve kevgire alın. Mantarları yıkayıp süzün. Ve hemen biraz su, limon, tuz ve karabiberle çok az pişirin. Bir başka tencerede kızgın zeytinyağına karidesleri atin ve 1-2 dakika soteleyin. Sarmısağı arpacık soğanları ve soğanı ekleyin. Domatesi küçük küp seklinde doğrayın. Mantarları ilave edin. Bu karışıma şarabi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karidesleri de ilave ederek 1-2 dakika pişirin. Ince kıyılmış maydanozları serperek servis yapın.
Pierrot Usta’nın önerisi: Bu yemeği, tek kişilik kaplarda, bireysel olarak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Provansal Usulü Karides "
Yorum Gönder