Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
4 adet renkli dolmalık biber
Dolgu:
200 g ince doğranmış lahana
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
2 adet ince doğranmış yeşil biber
5-6 dal ince doğranmış kereviz sapı
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve tohumlarını ayıklayın. Dolgu malzemelerini geniş bir kaba alın, iyice karıştırıp biberlerin içine doldurun. Biberlerin üst kısımlarını üzerlerine kapatın ve kavanoza sıralayın. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile biberlerin olduğu kavanoza, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
4 adet renkli dolmalık biber
Dolgu:
200 g ince doğranmış lahana
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
2 adet ince doğranmış yeşil biber
5-6 dal ince doğranmış kereviz sapı
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve tohumlarını ayıklayın. Dolgu malzemelerini geniş bir kaba alın, iyice karıştırıp biberlerin içine doldurun. Biberlerin üst kısımlarını üzerlerine kapatın ve kavanoza sıralayın. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile biberlerin olduğu kavanoza, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Renkli Biber Dolması"
Yorum Gönder