Sarıyer Böreği

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
4 su b. söke un
1 tatlı k. tuz
yarım çay b. sıvıyağ
2 çorba k. sirke
alabildiği kadar su

Açmak için:
sıvıyağ

İç harcı için:
4 soğan
300 gr. kıyma
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 çorba k. kuş üzümü
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
karabiber

Üzeri için:
1 yumurta




Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Tuzunu serperek harmanlayın. Ortasını açıp içine sıvıyağ, sirke ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun.İç harcı için ilk olarak dolmalık fıstıkları kavurmaya başlayın. Soğanları da doğrayarak sıvıyağda kavurmaya devam edin. Biraz sonra kıymayı da ilave edin. Ardından üzerine suda bekletilmiş kuş üzümünü, tuzu, karabiberi ilave edip kısa süre daha kavurun. Hamuru 2 bezeye ayırarak açın. Üzerine sıvıyağı sürüp bir süre esneyebilmesi için bekletin. Ardından hamuru elinizle esnetin. Üzerlerine ilk sıcaklığı çıkmış iç harcı paylaştırıp rulo yapın. Biraz daha esnettikten sonra önce iki ucunu bir araya getirin, tekrar uçlarını birleştirip yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.





Alıntıdır.

0 Responses to "Sarıyer Böreği"

Yorum Gönder