Sebzeli kavurma
MALZEMELER(4 kişilik)
500 gr. kuzu kuşbaşı
7-8 tane arpacık soğanı
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 sivribiber
5 mantar
Yarım su bardağı sıcak su
5-6 adet taze kekik
2 adet domates
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce arpacık soğanların kabuğunu soyalım. Biberleri temizleyip şerit şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyip ortadan ikiye keselim. Domatesleri soyup doğrayalım. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı kısık ateşte soteleyelim. Eti ilave edip bıraktığı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım. Biberleri ve mantarları ekleyelim. Sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Et ve sebzeler pişene kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Tencereyi ocaktan indirmeden 3-4 dakika önce domates, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirelim. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
MALZEMELER(4 kişilik)
500 gr. kuzu kuşbaşı
7-8 tane arpacık soğanı
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 sivribiber
5 mantar
Yarım su bardağı sıcak su
5-6 adet taze kekik
2 adet domates
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce arpacık soğanların kabuğunu soyalım. Biberleri temizleyip şerit şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyip ortadan ikiye keselim. Domatesleri soyup doğrayalım. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı kısık ateşte soteleyelim. Eti ilave edip bıraktığı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım. Biberleri ve mantarları ekleyelim. Sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Et ve sebzeler pişene kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Tencereyi ocaktan indirmeden 3-4 dakika önce domates, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirelim. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sebzeli Kavurma "
Yorum Gönder