SODALI HAFİFLETEN BÖREK

Author: cnyt // Category:
SODALI HAFİFLETEN BÖREK

10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 25 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 45 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 3 adet hazır yufka
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ

iç harcı için;
* 1 su bardağı rendelenmiş yağsız beyaz peynir
(Lor peyniri de kullanabilirsiniz.)
* 2 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
* ½ demet maydanoz

Sosu için;
* 3 adet yumurta
* 2 şişe soda (maden suyu)
(Yaklaşık 2 su bardağı)
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı susam
* 1 yemek kaşığı çörekotu




YAPILIŞI
Yaklaşık 20-25 santim uzunluğundaki fırın tepsisini 1 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın. Hazır yufkaların 2 tanesini üst üste, aralarına hiçbir şey sürmeden ve biraz buruşturarak tepsiye yayın.
ıç harcını hazırlamak için; rendelenmiş peynir, nane kekik ve incecik kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Bu harcı yufkaların üzerine serpiştirin. Kalan tek yufkayı peynirli harcın üzerine dört parçaya bölerek yerleştirin. Böreği sanki servise çıkaracakmışsınız gibi, 8-10 santimlik kareler halinde dilimleyin.
Diğer taraftan, yumurtaları çukur bir kaba kırıp çatalla iyice çırpın. Üzerine sodaları aktarıp tekrar çırptıktan sonra hazırladığınız bu sosu böreğin üzerine aktarın. Böreği, sosunu çekip lezzetlenmesi için yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Fırına vermeden önce, 3 yemek kaşığı sıvıyağı üzerine gezdirin. Son olarak, susam ve çörekotunu başka bir kasede karıştırıp böreğin üzerine serpiştirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, yaklaşık 45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar kızartıp çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

0 Responses to "SODALI HAFİFLETEN BÖREK "

Yorum Gönder