Soğan Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 hazır yufka
• 5 beyaz kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 4 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı biberiye (kuru)
• 1 küçük şişe maden sodası
• 1 çay bardağı su
• Yeteri kadar taze çekilmiş karabiber ve tuz




HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayıp tuzlu suda 5-10 dakika biraz yumuşayana kadar kaynatıp süzün. Derin bir tavada tereyağında toz biberi ısıtıp soğanları ilave edin.
10 dakika yüksek ateşte kavurun ve yumurtaları kırıp ocaktan alın, biberiyeyi ekleyip iyice karıştırın. Bu arada fırın tepsisini yağlayıp bir bütün yufkayı düzgünce serin. Bir kasede süt, zeytinyağı ve 1 çay bardağı suyu çırpıp diğer iki yufkayı parçalayarak her bir yufka katından sonra bu karışımı dökün. İki yufka bitince arasına soğanlı harcı koyup diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Üzerine bir şişe sodayı döküp çörek otu serpin ve buzdolabında 6 saat bekletin. 180 derecede 1 saat pişirip dilimleyerek süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Soğan Böreği "

Yorum Gönder