Yassı Tel Kadayıf

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 500 g Tel kadayıf
- 150 g margarin
- 200 g ceviz

Şerbeti:
- 4 su bardağı şeker
- 2?3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu





Hazırlanışı
Derin bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın. Şerbet kıvamına geldikten sonra içine limon suyunu sıkıp, şerbeti kestirip, iyice soğutun. Derin bir tencerede kısık ateşte Sana yağını eritip, kızdırın. Margarini tencerede erirken tel kadayıfları keskin bir bıçak ile ince ince kıyın. Kıyılmış tel kadayıflarını kızgın margarinin içine ilave edip, tel kadayıflarının rengi pembeleşene kadar kavurun. Kavrulmuş tel kadayıfının yarısını margarin ile yağladığınınz ısıya dayanıklı cam fırın kabına veya fırın tepsisinin içine alın. Tel kadayıflarının üzerine kaşık sırtı ile bastırıp, iyice sıkıştırın. Üzerine iri çekilmiş cevizi serpin. Cevizlerin üstüne kalan kavrulmuş tel kadayıflarını koyup, yine kaşık ile üzerine bastırın. Tel kadayıfını önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tel kadayıfının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, çektirin. Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis etmeden önce en az bir saat buzdolabında bekletin. Arzuya göre kaymak veya krem şanti ile birlikte servis edin.





Alıntıdır.

0 Responses to "Yassı Tel Kadayıf "

Yorum Gönder