Zeytinyağlı Türlü

Author: cnyt // Category:
Zeytinyağlı türlü

5 kişilik
MALZEMELER
2 adet havuç,
2 adet kereviz
2 adet pırasa
2 adet soğan
3 adet patates
1 su baradğı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
2-3 dal maydanoz ve dereotu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Havuç, patates ve kerevizi yıkayıp kabuklarını soyalım. Pırasayı 2 cm. boyunda keselim. Havuç, patates ve kerevizi küp küp doğrayalım. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım. Sırası ile havuç, patates ve kerevizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştıralım. Son olarak yıkanmış pirinci ekleyelim. Üzerine suyu gezdirelim. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.





Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinyağlı Türlü "

Yorum Gönder