Babagannuş

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 adet orta boy kemer patlıcan
• 2 adet orta boy domates
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet yeşil sivri biber
• 1 demet maydanoz

Sos için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limonun suyu
• 2 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kömür ya da ocak ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyip soyun. Derin bir kaba 4 su bardağı su ve 1 adet limonun suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Böylece patlıcanların kararmasını engellemiş olursunuz. Patlıcanları süzüp keskin bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun.
Soyduğunuz domatesleri tavla zarı formunda doğrayın. Kuru soğanları ince ince doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Bu malzemeleri salata tabağına alın. Üzerine ayıklayıp incecik doğradığınız maydanozu ekledikten sonra malzemeleri ezerek karıştırın.
Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede çatalla iyice çırparak üzerine aktarın. Çatalla ezdiğiniz patlıcanları da salataya ilave edip karıştırın. Soğuk soğuk servise sunun.

NOT: Limonlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu sıkıp bir çatalla iyice ezdikten sonra salatanın içine ekleyebilirsiniz.




Alıntıdır.

0 Responses to "Babagannuş"

Yorum Gönder