(4 kişilik)
MALZEMELER
2 adet balık (palamut, levrek, kefal, uskumru)
4 adet kuru soğan
4 adet patates
4 adet havuç
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım adet limonun suyu
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları ister yuvarlak, ister fileto şeklinde keselim, bol tuzlu suda yıkayıp, temizleyelim. Patatesleri ve havuçları soyup, bir parmak kalınlığında tavla pulu büyüklüğünde keselim. Kuru soğanları da soyup, piyazlık doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağı koyup, içine soğanları atıp pembeleştirelim. Yeterince tuz ve karabiber ilave edelim. Kıydığımız sarımsakları ve havuçları, soğanlara ilave edip beş dakika daha kavurduktan sonra, kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri katıp, biraz daha kavuralım. Daha sonra, patateslerin ve sebzelerin pişmelerini sağlayalım. Sebzeler pişince, sirkeyi ve limon suyunu katalım. İnce kıydığımız maydanozların üzerine yayalım. Yıkadığımız balıkları dizip, geri kalan harcı ve maydanozları da balıkların üstüne dökelim. Isıttığımız fırında, tepsinin üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
MALZEMELER
2 adet balık (palamut, levrek, kefal, uskumru)
4 adet kuru soğan
4 adet patates
4 adet havuç
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım adet limonun suyu
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları ister yuvarlak, ister fileto şeklinde keselim, bol tuzlu suda yıkayıp, temizleyelim. Patatesleri ve havuçları soyup, bir parmak kalınlığında tavla pulu büyüklüğünde keselim. Kuru soğanları da soyup, piyazlık doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağı koyup, içine soğanları atıp pembeleştirelim. Yeterince tuz ve karabiber ilave edelim. Kıydığımız sarımsakları ve havuçları, soğanlara ilave edip beş dakika daha kavurduktan sonra, kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri katıp, biraz daha kavuralım. Daha sonra, patateslerin ve sebzelerin pişmelerini sağlayalım. Sebzeler pişince, sirkeyi ve limon suyunu katalım. İnce kıydığımız maydanozların üzerine yayalım. Yıkadığımız balıkları dizip, geri kalan harcı ve maydanozları da balıkların üstüne dökelim. Isıttığımız fırında, tepsinin üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Balık Pilakisi "
Yorum Gönder