MALZEMELER
· 1 kat hazır pastaban (kakaolu ya da sade/ 2 ya da 3 katlı hazır pastaban da kullanabilirsiniz)
· 1 adet yumurta
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
· Türk kahvesi fincanıyla 1
fincan tozşeker
· 1 paket vanilya
· 2 çay kaşığı tarçın
· Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
· Yarım su bardağı hindistancevizi tozu
YAPILIşI
ıki ya da üç katlı hazır pastabanların (hazır keklerin) sade ya da kakaolu olanlarından alın. Ancak bu pastayı yapmak için kekin bir katını kullanacağız. Pastanın sosunu hazırlamak için; yumurtayı derin bir kaba kırıp üzerine sıvıyağ ve tozşekeri ekleyin. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla şeker eriyinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Tarçın, vanilya, ceviz içi ve hindistancevizi tozunu ilave edip çırparak iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kaşık yardımıyla kekin her tarafına sürün. Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Keki, üzeri sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun. ısterseniz üzerini çırpılmış kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
Not: Ceviz yerine fındık içi kullanabileceğiniz gibi hindistan cevizinin ölçüsünü 1 su bardağına kadar çıkarabilirsiniz. O zaman tam bir kokonatlı pasta yapmış olursunuz.
Alıntıdır.
· 1 kat hazır pastaban (kakaolu ya da sade/ 2 ya da 3 katlı hazır pastaban da kullanabilirsiniz)
· 1 adet yumurta
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
· Türk kahvesi fincanıyla 1
fincan tozşeker
· 1 paket vanilya
· 2 çay kaşığı tarçın
· Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
· Yarım su bardağı hindistancevizi tozu
YAPILIşI
ıki ya da üç katlı hazır pastabanların (hazır keklerin) sade ya da kakaolu olanlarından alın. Ancak bu pastayı yapmak için kekin bir katını kullanacağız. Pastanın sosunu hazırlamak için; yumurtayı derin bir kaba kırıp üzerine sıvıyağ ve tozşekeri ekleyin. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla şeker eriyinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Tarçın, vanilya, ceviz içi ve hindistancevizi tozunu ilave edip çırparak iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kaşık yardımıyla kekin her tarafına sürün. Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Keki, üzeri sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun. ısterseniz üzerini çırpılmış kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
Not: Ceviz yerine fındık içi kullanabileceğiniz gibi hindistan cevizinin ölçüsünü 1 su bardağına kadar çıkarabilirsiniz. O zaman tam bir kokonatlı pasta yapmış olursunuz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kokonatlı Hazır Kek Pastası"
Yorum Gönder