Malzemeler
- 100 g beyaz lahana
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı mısır yarması
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- ½ demet dereotu
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mısır yarmasını mikser ile ufaladıktan sonra bol suda haşlayın. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine kıyılmış beyaz lahanaları ilave edip kavurun. Beyaz lahanalar sönünce içine mısır unu koyup kavurmaya devam edin.Daha sonra içine haşlanmış mısır yarmasını, suyu, sütü, tuz ve karabiber ve kuru naneyi koyup orta ateşte bir taşım pişirin.Çorba kaynarken küçük bir kâseye yoğurdu ve Biberli Korkota çorbasını bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına alıp, mısır ekmeği ile servis edin.
Alıntıdır.
- 100 g beyaz lahana
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı mısır yarması
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- ½ demet dereotu
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mısır yarmasını mikser ile ufaladıktan sonra bol suda haşlayın. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine kıyılmış beyaz lahanaları ilave edip kavurun. Beyaz lahanalar sönünce içine mısır unu koyup kavurmaya devam edin.Daha sonra içine haşlanmış mısır yarmasını, suyu, sütü, tuz ve karabiber ve kuru naneyi koyup orta ateşte bir taşım pişirin.Çorba kaynarken küçük bir kâseye yoğurdu ve Biberli Korkota çorbasını bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına alıp, mısır ekmeği ile servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Korkota Çorbası "
Yorum Gönder