MALZEMELER
• 4 dilim kuzu gerdan
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Bu arada kuzu gerdan dilimlerini soğuk suda yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayın. Üzerini geçecek kadar suya alıp biraz tuz atın ve et yumuşayıncaya kadar ağır ateşte yaklaşık 40 dakika haşlayın. Bu arada pirinci 3-4 kere soğuk suda yıkayıp süzün. Tereyağını pilav tenceresine koyup eritin. Etin haşlama suyunu ve domates püresini atıp kaynatın. Tuzunu, pirincini ve gerdan dilimlerini ekleyip önce yüksek ateşte 3 dakika, sonra kısık ateşte 15 dk. pişirip altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Alıntıdır.
• 4 dilim kuzu gerdan
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Bu arada kuzu gerdan dilimlerini soğuk suda yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayın. Üzerini geçecek kadar suya alıp biraz tuz atın ve et yumuşayıncaya kadar ağır ateşte yaklaşık 40 dakika haşlayın. Bu arada pirinci 3-4 kere soğuk suda yıkayıp süzün. Tereyağını pilav tenceresine koyup eritin. Etin haşlama suyunu ve domates püresini atıp kaynatın. Tuzunu, pirincini ve gerdan dilimlerini ekleyip önce yüksek ateşte 3 dakika, sonra kısık ateşte 15 dk. pişirip altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kuzu Gerdanlı Domatesli Pilav"
Yorum Gönder