MALZEMELER
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı çiçek yağı
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Toz fındığı karıştırma kabına alın. Ortasını açın. Yumurta beyazını ve çiçek yağını ortaya dökün. Pudra şekerini, kakaoyu fındığın üzerine serpin. Önce ortadakileri karıştırın. Daha sonra kenardakileri de ortaya alıp hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurun kıvamı biraz sert olacak. İstenilen kıvama getirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın. Bir tabağın içine pudra şekeri dökün. Yuvarladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın, oradan fırın tepsisine dizin. Her kurabiyenin üzerine formayla basıp mantar şeklini verin. 170 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı çiçek yağı
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Toz fındığı karıştırma kabına alın. Ortasını açın. Yumurta beyazını ve çiçek yağını ortaya dökün. Pudra şekerini, kakaoyu fındığın üzerine serpin. Önce ortadakileri karıştırın. Daha sonra kenardakileri de ortaya alıp hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurun kıvamı biraz sert olacak. İstenilen kıvama getirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın. Bir tabağın içine pudra şekeri dökün. Yuvarladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın, oradan fırın tepsisine dizin. Her kurabiyenin üzerine formayla basıp mantar şeklini verin. 170 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mantar Kurabiye"
Yorum Gönder