Mantarlı Bonfile Rulad

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
· 4 adet dana bonfile (15x10 santim boyutlarında)
· 4 çay kaşığı un
· 7-8 adet büyük boy konserve mantar
· 25 gr. bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı tatlı hardal
· Kurşun kalem kalınlığında 4 adet salatalık turşusu
· 10x10 cm. boyutlarında kesilmiş 4 dilim dil peyniri
· Yarım su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da olabilir)
· 4 adet kürdan
· Varsa yarım su bardağı beyaz şarap






YAPILIşI
Bonfileleri 15x10 santim boyutlarında ve yarım santim kalınlığında olacak şekilde hazırlayın. Etlerin iki tarafına da tuz ve karabiber serpip mutfak tezgahının üzerine yan yana yerleştirin.
Hardalı ekmeğe yağ sürer gibi etlerin sadece bir tarafına sürün. Etlerin uçlarına kurşun kalem kalınlığında ve 10 santim boyundaki salatalık turşularından birer adet yerleştirin.
Son olarak, dil peyniri dilimlerini etlerin üzerine koyduktan sonra etleri sararak rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz bonfilelerin uçlarına birer kürdan saplayıp açılmalarını engelleyin.
Margarini orta boy bir teflon tencerede kızdırın. Rulo haline getirdiğiniz etleri bir tabağa koyduğunuz una hafifçe buladıktan sonra kızgın yağda çevire çevire 3-4 dakika kızartın.
Mantarları ortadan ikiye bölüp tencereye aktardıktan sonra üzerine sıcak suyu ve isterseniz şarabı ekleyin. Bu aşamada Almanlar'ın yaptığı gibi yarım su bardağı hazır süt kreması da katabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kürdanları çıkarıp suyuyla birlikte servis tabaklarına alın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Mantarlı Bonfile Rulad"

Yorum Gönder