Malzemeler
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
Hazırlanışı
Bademleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyun. Birkaç dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Badem ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına yayın. Üzerini örtüp, 7-8 saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp, püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. En üstünü frambuazla süsleyip, dolapta birkaç saat bekletin.
Alıntıdır.
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
Hazırlanışı
Bademleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyun. Birkaç dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Badem ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına yayın. Üzerini örtüp, 7-8 saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp, püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. En üstünü frambuazla süsleyip, dolapta birkaç saat bekletin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mısır Gevrekli Tart"
Yorum Gönder