Rulo Çörek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
2 ekmeklik hamur
150 gr.margarin
4 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı
Haşhaş veya susam




HAZIRLANIŞI
Ekmeklik hamura, oda sıcaklığında yumuşatılmış yağı ekleyip, iyice yoğurun. 10 dakika dinlenmeye bırakıp, tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım cm kalınlığında inceltin. Hamurun üzerine tahin sürün. Üzerine cevizi, şekeri, tarçın ve mahlebi serpin. Hamuru rulo yaparak sarın (Hamur tepsiye sığmıyorsa ikiye kesebilirsiniz). Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.






Alıntıdır.

0 Responses to "Rulo Çörek"

Yorum Gönder