Tavuk İskender

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3 adet taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
2 adet pide
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon



HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup dörde bölelim. Tavuk göğüsleriyle soğanı üzerine yeteri kadar su ilave ederek haşlayalım. Et yumuşadığında tencereden alalım. Küçük küçük doğrayalım. Bu arada taze soğan ve yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Tuz, dilediğimiz kadar karabiber ve kimyonla birlikte tavuk etinin içine karıştırıp yoğuralım. Şeffaf folyoya sarıp rulo yapıp buzluğa koyalım. Pideleri küçük kareler halinde keselim. Servis tabaklarına eşit ölçüde yayalım. Buzluğa koyduğumuz yarı donmuş tavuğu keskin bir bıçakla ince ince döner gibi keselim. Teflon tavada altını ve üstünü kızartalım. Pidelerin üzerine döneri yerleştirelim. Ayrı bir yerde yağı kızdıralım. İçine domates salçasını ilave edelim. Bir iki kere karıştıralım. Dönerin üzerine yağı gezdirelim. Daha sonra da sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.





Alıntıdır.

0 Responses to "Tavuk İskender "

Yorum Gönder