Malzemeler :
1 kakaolu pasta keki
2 çorba k.granül kahve
2 çorba k.toz şeker
1.5 su b.sıcak su
Kreması için:
4 su b.süt
1 su b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
2 çorba k.un
1 yumurta sarısı
1 p.labne peynir
1 p.vanilya
Üzeri için:
kakao
Hazırlanışı :
Pasta kekini ıslatmak için bir kaba 1.5 su barağı sıcak su ,2 çorba kaşığı kakao,2 çorba kaşığı granül kahve ilave edin ve karıştırın Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin.İlk sıcaklığı çıkınca kremaya 1 paket krema ilave edin ve karıştırın.2 katlı olan pasta kekini granül kavhe ile ıslatın.Üzerine kremanın yarsını dökün. Üzerine kekin üstünü kapatın.Tekrar ıslatın ve kalan kremayı ilave edin. Daha sonra üzerine kakao serpip servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tiramisu"
Yorum Gönder