MALZEMELER
· 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
· ½ su bardağı sıvıyağ
· 1 su bardağı ince kıyılmış yeşil soğan
· 1 tatlı kaşığı karbonat
· 2,5 su bardağı un
Üzeri ıçin;
· 2 su bardağı yoğurt
· 1 demet dereotu
YAPILIşI:
Yumurtaları bir kaba kırıp, üzerine yoğurt, lor peyniri ve sıvıyağı ekleyerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. ınce kıyılmış yeşil soğanı ekleyip karıştırın.
Son olarak, karbonat ve unu ayrı bir kapta karıştırıp karışıma azar azar katarak tekrar karıştırın. Malzemelerin iyice karışmasını sağlayıp kek kalıbına aktarın. Keki yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan, yoğurt ve ince kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız kek ılık hale geldikten sonra üzerine gezdirin. Dilimleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
· 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
· ½ su bardağı sıvıyağ
· 1 su bardağı ince kıyılmış yeşil soğan
· 1 tatlı kaşığı karbonat
· 2,5 su bardağı un
Üzeri ıçin;
· 2 su bardağı yoğurt
· 1 demet dereotu
YAPILIşI:
Yumurtaları bir kaba kırıp, üzerine yoğurt, lor peyniri ve sıvıyağı ekleyerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. ınce kıyılmış yeşil soğanı ekleyip karıştırın.
Son olarak, karbonat ve unu ayrı bir kapta karıştırıp karışıma azar azar katarak tekrar karıştırın. Malzemelerin iyice karışmasını sağlayıp kek kalıbına aktarın. Keki yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan, yoğurt ve ince kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız kek ılık hale geldikten sonra üzerine gezdirin. Dilimleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yoğurt Soslu Soğanlı Kek"
Yorum Gönder