Malzemeler :
2 Yumurta Akı
3 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Su B. Süt
1 P. Kabartma Tozu
2 Çorba K. İrmik
1 Limon Kabuğu Ve Suyu
1,5 Su B. Un
4 Çorba K. Bal
2 Çorba K. Hindistan Cevizi
Üzeri İçin:
Susam
1 Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına sütü dökün. Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın.
Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz. Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın. Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin ve hamurla iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz düz fırın kabına hamuru dökün ve yayın.
Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonu dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra parlak olması için üzerine bal sürün.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ballı Limonlu Tepsi Keki"
Yorum Gönder