Hamsili Mısır Ekmeği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 300 gram hamsi balığı (kılçıksız)
• 1 su bardağı mısır unu
• 1 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• Bir su bardağı taze nane
• 4 yeşil soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kesme şeker
• Yarım çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Yeşil soğanı incecek doğrayıp tereyağında soteleyin. Bir kapta mısır unu, soğan, sıvı yağ, şeker, tuz, ince kıyılmış taze naneyi karıştırın. Başka bir kapta mısır unu, karbonat ve sütü bulamaç haline getirin. Gerekirse biraz daha süt ekleyin. Hamsi balığını, diğer harcı içine ekleyip harmanlayın. Sıvıyağ ile yağladığınız kek kalıbına koyup üzerini kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. 180 derecedeki fırına verip 40 dakika pişirin ve soğuyunca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Hamsili Mısır Ekmeği"

Yorum Gönder