İngiliz Kreması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
3 yumurta sarısı
1.5 su bardağı süt
1 adet çubuk vanilya (veya vanilya granülü)
1 kahve fincanı toz şeker
2 tatlı kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Vanilya çubuğunu dikey olarak boydan dikkatlice keserek aralayın. İçindeki vanilya özünü bir bıçakla sıyırıp derin bir sos tenceresine koyduğunuz süte ilave edin. İçine unu ekleyip bir çırpıcıyla karıştırın. Kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. Bu arada cam bir kasede yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın. Derin bir tencerede üç, dört parmak su ısıtın ve cam kaseyi (yumurtaları) içine oturtun. Bu aşamada yumurta dolu kabın suya değmemesine dikkat edin. Hızla çırparak vanilyalı sütü azar azar eklemeye başlayın. Sos kıvamına gelince ocaktan alıp ılınana kadar aralıklı karıştırın. Uygun bir kaseye alıp servis zamanına kadar buzdolabında tutun.



Alıntıdır.

0 Responses to "İngiliz Kreması"

Yorum Gönder