Ispanaklı Puf Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 su bardağı un
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN
• 100 gram beyaz peynir
• 100 gram haşlanmış ıspanak
• 1 yumurta


HAZIRLANIŞI
Börek harcını iyice birbirine karıştırıp kenara alın. Hamur malzemesini bir kapta karıştırıp orta sert bir hamur elde edin. 12 adet beze yapıp üzerini örtüp15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde incecik açıp üzerine sıvıyağ gezdirin ve üzerine bir hamur daha kapatın. Tüm hamurlara aynı işlemi yapın. Toplam 6 yufkanız olacak. Hamurun bir yüzüne aralıklı olarak peynir harcı koyup diğer tarafını üzerine kapatın ve bir bardak yardımıyla yarım daireler elde edin. Kızdırılmış yağda pofuduk olup nar gibi kızarana kadar pişirin.

Not: Ispanağı çok hafif haşlayıp buz gibi soğuk suya aktarın ve böreğin kızgın yağda patlamaması için suyunu iyice sıkın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ispanaklı Puf Böreği"

Yorum Gönder