Strudel

Author: cnyt // Category:
Strudel

Viyana’nın eşsiz tatlısı. Viyana’ya özel bu tatlının hazırlanması biraz zordur. Hamurunun incelikle hazırlanması gerekmektedir ki, en önemli lezzeti ve bahsettiğim zorluğu da işte bu hamurudur. Kelime karşılığı “burgaç” anlamındadır. Hazırlanan hamurun içine malzemeleri koyulup hamur üzerinde burgaç şeklinde sarılır ve fırına verilir. İçinde geleneksel olarak limon kabuklarıyla hazırlanmış elma, kuru üzüm, tarçın bulunur ancak siz bu tarifi çeşitli meyveler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER
250 gram un
tatlı kaşığı sirke
tatlı kaşığı zeytinyağı
yumurtanın sarısı
100 gr.tereyağı
6 elma
150 gram kuru üzüm
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı bayat mısır ekmeği
120 gram kırılmış ceviz içi
1 limon kabuğu
1 yemek kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kahverengi toz şeker
Yeteri kadar pudra şekeri

HAMURUN HAZIRLANMASI
Derin bir kasenin içine bir fincan ılık su koyup bir tutam tuz ekleyin ve tuzu içinde eritin. Sirke ve zeytinyağını ekleyip yumurta sarısı ile iyice çırpın. Unu bir tezgaha boşaltın ve ortasını açıp biraz önce hazırladığınız sulu karışımı ekleyin. Yumuşak ama cıvık olmayan bir hamur elde edin. Hamuru kadar 15 dakika kadar iyice yoğurun. Unlanmış derin bir kaba alın, üzerine kaynar suya batırıp çıkardığınız toprak bir çömleği ters çevirin ve bir saat dinlendirin. Eğer toprak çanağınız yoksa temiz bir mutfak bezini ıslatıp suyu kalmayacak şekilde sıkıp, mikrodalgada fırında ısıtıp üzerine serin ve sıcağı hapsetmesi için üzerine bir kapak veya tepsi koyun.

ELMALI HARCI İÇİN
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin, bir kasede kahverengi şeker, limon kabuğu, tarçın ile harmanlayın. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, elinizle incecik yapana kadar bastırarak inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağını düzgünce sürün, blenderdan geçirilmiş mısır ekmeğini ve cevizi eşit miktarda tüm yüzeyine serpin. Elmalı harcı tam ortasına uzun ve kalın bir şerit halinde yayın. Hamuru elmalı harcın etrafından kapatın ve bükerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. 230 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirin ve soğuduktan sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Strudel"

Yorum Gönder