YOĞURTLU HUMUS MEZESİ

Author: cnyt // Category:
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 40 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı dolusu kuru nohut(Konserve nohut da kullanabilirsiniz.)
* 4 yemek kaşığı tahin
* ½ su bardağı katı yoğurt(Tatlı süzme yoğurt kullanmanızı öneririm.)
* 1 adet limonun suyu
* 5-6 diş sarımsak
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 su bardağı nohut haşlama suyu
* 5 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
* 2 çay kaşığı sumak(Kırmızı pul biber de kullanabilirsiniz.)




YAPILIŞI
Akşamdan bol suyla ıslattığınız nohudu ertesi gün yıkayıp süzün ve bir tencereye aktararak üzerini örtecek kadar suyla haşlayın. ıyice yumuşayan nohudu süzün. Ancak haşladığınız nohutların suyundan 1 su bardağı kadarını mutlaka ayırın.
İşte humusun en zor aşamasına geldik. Nohutlar ılınınca kabuklarını soyun. Bunun için nohutları avuçlarınız arasına alıp birbirine sürterek kabuklarını daha kolay çıkarabilirsiniz.
Kabukları soyulan nohutları ılık haldeyken robota aktarıp çekerek püre haline getirin. Nohutları püre yaparken, ayırdığınız 1 su bardağı haşlanan nohut suyundan ilave etmeyi unutmayın.
Eğer konserve nohut kullanacaksanız yine suyundan 1 bardak ayırın. Nohutların kabuklarını soyup, robotta çekerek aynı işlemleri uygulayın. Püre haline getirdiğiniz nohudu çukur bir kaba aktarın.
Diğer taraftan limon suyu, tahin, yoğurt ve dövülmüş sarımsakları derin bir kapta çatalla çırpın. Tuz, kimyon, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu yoğurtlu, tahinli sosu püre halindeki nohudun üzerine aktarıp malzemeleri iyice karıştırın.
Son olarak koyu boza kıvamındaki humusu servis tabağına bir parmak kalınlığında yayın. Zeytinyağını küçük bir tavaya koyup sumağı (veya kırmızı pul biberi) ekleyin. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Sıcakken humusun üzerine gezdirin. Sofraya getirmeden önce ince kıyılmış maydanozla süsleyip ılık olarak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "YOĞURTLU HUMUS MEZESİ"

Yorum Gönder