MALZEMELER
• 1 kereviz
• 2 dilim balkabağı
• 1 kahve fincanı beyaz pirinç
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 1 limonn 1 tatlı kaşığı un
• Yarım demet dereotu
• 1 açay kaşığı toz şeker
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kereviz ve balkabağını yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı zeytinyağında biraz soteleyip en alta yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ardından kereviz üzerine balkabağını ekleyin, tuz ve şekerini ekleyip bir kahve fincanı su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Un, yarım su bardağı su ve limon suyunu bir kapta çırpıp sebzelerin üzerine dökün. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dereotunu incecik kıyıp ekleyin. Dikkatlice karıştırın ve beş dakika sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 kereviz
• 2 dilim balkabağı
• 1 kahve fincanı beyaz pirinç
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 1 limonn 1 tatlı kaşığı un
• Yarım demet dereotu
• 1 açay kaşığı toz şeker
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kereviz ve balkabağını yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı zeytinyağında biraz soteleyip en alta yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ardından kereviz üzerine balkabağını ekleyin, tuz ve şekerini ekleyip bir kahve fincanı su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Un, yarım su bardağı su ve limon suyunu bir kapta çırpıp sebzelerin üzerine dökün. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dereotunu incecik kıyıp ekleyin. Dikkatlice karıştırın ve beş dakika sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Zeytinyağlı Kerevizli Balkabağı"
Yorum Gönder