Ayva Püreli Cramble

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
3 ayva
1 su bardağı toz şeker
çubuk tarçın
1,5 su bardağı su

KEK İÇİN
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket hazır kurabiye un
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi




HAZIRLANIŞI
Soyulmuş ayvaları, çubuk tarçın ve 1,5 su bardağı suda iyice haşlayın ve kevgire alın. Suyu iyice süzüldükten sonra bir tencereye aktarıp, toz şekerle birlikte blenderdan geçirin. Ateşe alıp kısık ateşe iyice şekerin erimesi sağlayın (15 dakika kadar). Soğumaya bırakın. Bu arada hazır kurabiye ununa sıvıyağ koyup derin bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Hamur minik granürlerle pütür pütür olmalı. Gerekirse biraz ayvanın pişirme suyunu ekleyin. Parça parça pütürlü olan hamuru kenara alıp bekletin. Küçük sufle kaplarına ayva püresini koyun ve üzerine hamuru paylaştırın. En üzerine Hindistan cevizi serpip 180 derecede 35-40 dakika fırın ızgarasında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp soğuyunca kaymak veya dondurma ile servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ayva Püreli Cramble"

Yorum Gönder