Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2,5 Çorba K. Söke Un
2 Çorba K. Pirinç Unu
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Çorba K. Tereyağı
15 Adet Sarı Kayısı
Krokanı İçin:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Badem
Hazırlanışı
Tencerede sütü, şekeri, vanilyayı, pirinç ununu, unu karıştırın. Tereyağını ve yumurtanın sarısını da ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Islatılmış kayısıları yağlanmış fırın kabının tabanına dizin. Muhallebiyi kayısıların üzerine döküp soğutun.
Krokanı hazırlarken; bir tavaya şekeri koyup kısık ateşte eritin. Şeker karamelize olunca kabuksuz bademleri İlave edip karıştırın. Hazırlanan krokanı yağlanmış tepsiye yayın. 15-20 dakika soğutun. Soğuyup sertleşince merdane yardımıyla ezerek parçalayın.
Dolapta soğumuş olan muhallebinin üzerine krokanı döküp servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2,5 Çorba K. Söke Un
2 Çorba K. Pirinç Unu
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Çorba K. Tereyağı
15 Adet Sarı Kayısı
Krokanı İçin:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Badem
Hazırlanışı
Tencerede sütü, şekeri, vanilyayı, pirinç ununu, unu karıştırın. Tereyağını ve yumurtanın sarısını da ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Islatılmış kayısıları yağlanmış fırın kabının tabanına dizin. Muhallebiyi kayısıların üzerine döküp soğutun.
Krokanı hazırlarken; bir tavaya şekeri koyup kısık ateşte eritin. Şeker karamelize olunca kabuksuz bademleri İlave edip karıştırın. Hazırlanan krokanı yağlanmış tepsiye yayın. 15-20 dakika soğutun. Soğuyup sertleşince merdane yardımıyla ezerek parçalayın.
Dolapta soğumuş olan muhallebinin üzerine krokanı döküp servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Badem Krokanlı Kayısılı Muhallebi"
Yorum Gönder