Borana Borani

Author: cnyt // Category:
Köfte için;
• 250 gr yağsız dana kıyma
• 500 gr ince köftelik bulgur
• Yeterice ılık su
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı kırmızı biber (isot)

Ayrıca;
• 1 yemek kaşığı sade yağ
• 250 gr kuşbaşı et (Koyun eti kullanmanızı tavsiye ederim ama kuzu da kullanabilirsiniz.)
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 yemek kaşığı salça (Domates veya biber salçası kullanabilirsiniz.)
• 8 su bardağı sıcak su
• 2 çay kaşığı tuz,
• kırmızı pulbiber


YAPILIŞI:
Tıpkı içli köfte dışı hazırlar gibi bulguru derin bir kaba koyun. Tuz ve biberini atıp ara ara ılık su ekleyerek bulgurları birbirine sürte sürte iyice yoğurun. Sık sık bulgura su katmayı ihmal etmeyin. Bulgur iyice yumuşayınca yağsız kıymayı katıp tekrar yoğurun.
Bu uzun süreli yoğurma işleminden sonra fındık büyüklüğünde köfteler yapıp bol yağda kızartın. Ya da daha hafif olması için kızartmadan bekletin.
Geniş bir tencereye yağı koyup orta ısılı ateşin üzerinde eritin. Etleri katıp 5-6 dakika karıştırarak pişirin. Salçayı ekleyip tekrar bir dakika kavurup, sıcak su, nohut, tuz ve pulbiberi tencereye aktarın. Ara sıra karıştırarak etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
Etler iyice yumuşayınca kızarttığınız veya kızartmadan beklettiğiniz fındık köftelerini ilave edin. Sık sık karıştırarak 12-15 dakika daha pişirip ocaktan alın. ısterseniz 2 diş sarmısağı dövüp katın. Sıcak olarak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Borana Borani"

Yorum Gönder