Buğday Pilavı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş)
• Yarım su bardağı haşlanmış nohuta
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tablet et bulyon
• 1 çay bardağı su


HAZIRLANIŞI
Buğdayı iyice yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup tuzunu atın ve 30 dakika haşlayın, bu sürenin sonunda suyunu çekmişse ve iyice haşlanmışsa altını kapatın, hala diriyse biraz daha pişirin. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurup domates püresini ekleyin. Buğdayı ve nohutu ekleyip bir çay bardağı suyun içinde et bulyonu eritin ve üzerine döküp altını kısın 15 dk. pişirip servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Buğday Pilavı Tarifi"

Yorum Gönder