MALZEMELER
• 1 su bardağı taze ceviz içi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardağı su
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak (ezilmiş)
• 2 su bardağı haşlanmış buğday
• Yarım su bardağı kuru kayısı
• Yarım çay kaşığı tarçın
• Yarım demet yeşil soğan
HAZIRLANIŞI
Yağı bir tencerede ısıtın, yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte kavurun. Sarımsağı ekleyip bir kaç dakika daha karıştırmaya devam edin ve haşlanmış buğdayı, yeteri kadar tuz ekleyip bir süre daha kavurun. Kuru kayısı ve tarçını ekleyip karıştırın. Tencereye suyu ekleyip tüm malzemelerin kokusu ve tadı birbirine geçinceye ve eklediğiniz az miktarda suyu tamamen çekinceye kadar 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak bırakın. Bu arada yeşil soğanı incecik doğrayın ve ceviz içleriyle birlikte biraz taze çekilmiş karabiberi pilava ekleyip güzelce harmanlayıp servis yapın. Arzu ederseniz biraz daha sıvıyağ gezdirip, üzerine yeşil soğan serpebilirsiniz.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı taze ceviz içi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardağı su
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak (ezilmiş)
• 2 su bardağı haşlanmış buğday
• Yarım su bardağı kuru kayısı
• Yarım çay kaşığı tarçın
• Yarım demet yeşil soğan
HAZIRLANIŞI
Yağı bir tencerede ısıtın, yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte kavurun. Sarımsağı ekleyip bir kaç dakika daha karıştırmaya devam edin ve haşlanmış buğdayı, yeteri kadar tuz ekleyip bir süre daha kavurun. Kuru kayısı ve tarçını ekleyip karıştırın. Tencereye suyu ekleyip tüm malzemelerin kokusu ve tadı birbirine geçinceye ve eklediğiniz az miktarda suyu tamamen çekinceye kadar 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak bırakın. Bu arada yeşil soğanı incecik doğrayın ve ceviz içleriyle birlikte biraz taze çekilmiş karabiberi pilava ekleyip güzelce harmanlayıp servis yapın. Arzu ederseniz biraz daha sıvıyağ gezdirip, üzerine yeşil soğan serpebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Cevizli Buğday Pilavı"
Yorum Gönder