MALZEMELER
• 4 yumurta
• 150 gram margarin (eritilmiş)
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• 100 gram kayısı reçeli
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı un
• 2 su bardağı toz şeker
• Yarım portakal suyu
Üzeri için
• 100 gram bitter çikolata
• 50 gram margarin
HAZIRLANIŞI
Kayısı reçelinin tanelerini ve suyunu ayırın, taneleri iriyse dörde bölün ve kenara alın. Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp önceden ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp hazırlayın. Yumurtaları mikserle çırpın, şeker, portakal suyu ve eritilmiş margarin ilave edin. Mikserle çırpmaya devam edin. Diğer bir kapta elekten unu geçirin vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbına düzgünce dökün. Kayısı reçelinin tanelerini bir kaşık yardımıyla üzerinde gelişi güzel serpiştirip hamura batması ikin hafifçe bastırın. Fırınının ısısını 170 dereceye indirip 1 saate yakın pişirin.
Bu arada bitter çikolatayı margarin ile beraber benmari usulü eritin. Eritirken iyice birbirine yedirin, ocaktan alıp süzdüğünüz kayısı reçeli suyunu ekleyip iyice karıştırın. Kalıptan çıkardığınız kekinizin üzerine düzgünce yayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Alıntıdır.
• 4 yumurta
• 150 gram margarin (eritilmiş)
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• 100 gram kayısı reçeli
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı un
• 2 su bardağı toz şeker
• Yarım portakal suyu
Üzeri için
• 100 gram bitter çikolata
• 50 gram margarin
HAZIRLANIŞI
Kayısı reçelinin tanelerini ve suyunu ayırın, taneleri iriyse dörde bölün ve kenara alın. Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp önceden ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp hazırlayın. Yumurtaları mikserle çırpın, şeker, portakal suyu ve eritilmiş margarin ilave edin. Mikserle çırpmaya devam edin. Diğer bir kapta elekten unu geçirin vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbına düzgünce dökün. Kayısı reçelinin tanelerini bir kaşık yardımıyla üzerinde gelişi güzel serpiştirip hamura batması ikin hafifçe bastırın. Fırınının ısısını 170 dereceye indirip 1 saate yakın pişirin.
Bu arada bitter çikolatayı margarin ile beraber benmari usulü eritin. Eritirken iyice birbirine yedirin, ocaktan alıp süzdüğünüz kayısı reçeli suyunu ekleyip iyice karıştırın. Kalıptan çıkardığınız kekinizin üzerine düzgünce yayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Çikolatalı Kayısılı Kek Tarifi"
Yorum Gönder