Dana Yahni Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo dana kuşbaşı
• 1 su bardağı domates püresi
• 2 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3 taze soğan
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 tarçın kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 2 defne yaprağı
• Taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Tereyağını ve soğanı ve sarımsağı kavurup, havucu ekleyin. Dana etini de ekleyip ocağın altını açın ve kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, ara sıra suyunu kontrol ederek 30 dakika pişirin. Domates püresini, defne yaprağını, baharatlarını ekleyin. Kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Tencereye unlu suyu ilave edip, yarım saat kısık ateşte pişirin. Daha sonra karıştırıp çubuk tarçını içinde alın ve patatesle servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Dana Yahni Tarifi"

Yorum Gönder