Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Söke Un
2 Çorba K. Pirinç Unu
1 Çorba K. Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
3 Çorba K. Hindistan Cevizi
Yarım Kg. Tuzsuz Beyaz Peynir
1 Limon Kabuğu Rendesi

Şerbeti İçin:
3 Su B. Su
2,5 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon



Hazırlanışı
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökün ve beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra limon kabuğu rendeleyin. Tuzsuz peyniri süzgeçte ezin. Karışıma peyniri, pirinç ununu, unu, margarini, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ilave edip yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Şerbeti hazırlarken; suyu, şekeri ve bir dilim limon kabuğunu kaynatın. Fırından çıkarılan sıcak keke şerbet soğukken verilmelidir. Üzerini de hindistan ceviziyle ya da toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.




Alıntıdır.

0 Responses to "Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı"

Yorum Gönder