İrmikli Ekmekli Saray Tatlısı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su B. Toz Şeker
7 Çorba K. İrmik
2 Parça Damla Sakızı

Şerbeti İçin:
2 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
Pirinç Yeşil Fıstık




Hazırlanışı
Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.
İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.



Alıntıdır.

0 Responses to "İrmikli Ekmekli Saray Tatlısı"

Yorum Gönder