MALZEMELER(2 KİŞİLİK)
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber,
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyip, ortalarını limonla ovalım. 15 dakika haşlayalım. Diğer tarafta ıspanakları yıkayıp, soğanı küçük küçük doğrayalım. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavuralım. Ispanakları da ilave edelim. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapayalım. Ispanaklar suyunu çekene dek pişirelim. Tuzu ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurup servis tabağına koyalım. Süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber,
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyip, ortalarını limonla ovalım. 15 dakika haşlayalım. Diğer tarafta ıspanakları yıkayıp, soğanı küçük küçük doğrayalım. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavuralım. Ispanakları da ilave edelim. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapayalım. Ispanaklar suyunu çekene dek pişirelim. Tuzu ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurup servis tabağına koyalım. Süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifesi"
Yorum Gönder