LÜLE KEBABI

Author: cnyt // Category:
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 30 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 1,5 kg kuzu but eti
* 100-150 gr kuyruk yağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası (Acısız olanından kullanmanızı öneririm.)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için;
* 4 adet orta boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 2 tatlı kaşığı sumak, tuz
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 adet limonun suyu



YAPILIŞI
Kebap yapmak için kuzunun hemen hemen her yerini kullanabilirsiniz. Ben kemiksiz but eti kullanmanızı öneririm. Ama bilmelisiniz ki, kebap etine mutlaka kuyruk yağı katılır. Hatta size önerdiğim oranın yaklaşık iki katı kadar kuyruk yağı koyabilirsiniz. ısterseniz kuyruk yağını hiç katmayabilirsiniz ama o zaman kuzu but eti kullanmalı ve kasabınızda çektirip kıyma haline getirtmelisiniz.
Kasapta 2-3 kez çektirip macun kıvamına getirdiğiniz kıymayı, biber salçası, pul biber, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Hazırladığınız harcı yuvarlayıp tezgahın üzerine 15-20 kez vurun.
Elinizi arada suya batırarak köfte harcından portakaldan küçük parçalar koparın. Yassı şişi sol elinizle tutup kıymayı sağ elinizle yassılaştırarak şişe geçirin. Köfte harcının tamamını şişlere geçirip kömür ateşinde her tarafları kızarıncaya kadar pişirin.
Son olarak garnitürü hazırlamak için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber, tuz, sumak, incecik kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Domates ve yeşil biberi de ızgarada pişirdikten sonra soğan salatası, ızgara domates ve biberle birlikte servise sunun.
Not: Eti tezgaha vurarak yoğurduktan sonra en az bir ya da iki gece buzdolabında bekletmenizi öneririm. Dinlenen et çok daha lezzetli olacaktır.



Alıntıdır.

0 Responses to "LÜLE KEBABI"

Yorum Gönder